در این مقاله قصد داریم توضیحاتی در مورد بیماری بهجت و کیت HLA-B51 بدهیم و حتی اطلاعاتی همچون نشانه ها و علائم این بیماری در کدوم یک از اندام های بدن مشخص میشود و چه افرادی و در چه سنین دچار این بیماری میشود آیا جنسیت در این نوع بیماری مهم است؟ و توضیحاتی دیگر در این زمینه با شرکت سین مورو همراه باشید تا اطلاعاتی در موردکیت HLA-B51 بدست آورید
بیماری بهجت چیست ؟
گونه ای بیماری خودایمنی مزمن با علت های شناخته نشده است. تصور می شود علائم بالینی از این بیماری به علت التهاب عروق خونی در کل بدن است. زخم های دهانی و تناسلی و التهاب چشم می باشد. اگرچه بیماری بهجت در سراسر جهان شناخته شده است و در کل جهان اطلاعاتی در مورد بیماری بهجت و کیت وجود دارد اما شیوع آن درکشورهای مدیترانه شرقی، خاورمیانه و آسیای شرقی بیش از سایر نقاط جهان است و افرادی که در این قسمت از جهان زندگی میکنند باید توجه بیشتری داشته باشند و رعایت کنند و در صورت مشاهده هرگونه نشانه و علائم برای درمان این بیماری مراجعه کنند .
برای اطلاعات بیشتر با شرکت سین مورو تماس بگیرید: 02122350855
اما ممکن است در این قسمت سوالی در ذهن ایجاد شود که این بیماری برای چه افرادی است آیا جنسیت و سن در ایجاد این بیماری نقشی دارند ؟
از لحاظ اپیدمیولوژی بیماری بهجت در تمام افراد با جنس و نژادها و حتی سن ها ممکن است رخ دهد اما به طور معمول این بیماری درسن های بین 30-20 سالگی بیشتر از گروه های دیگر دیده شده است . همچنین شیوع این بیماری در سراسر جهان به دلیل تشخیص بهتر در حال افزایش است
بیماری بهجت غیر قابل انتقال بوده و علائم آن در افراد مختلف گوناگون است. شايع ترين علائم آن شامل زخم دهان، زخم هاي تناسلي، التهاب چشم، ضايعات پوستي و التهاب مفاصل مي باشد. التهاب داخل چشم ممکن است بسیار جدی باشد و در صورت عدم درمان ممکن است فرد مورد نظر از لحاظ بینایی به مشکل بخورد بینایی فرد بیمار ضعیف و یا حتی بینایی فرد بطور کامل از بین برود و فرد بیمار نابینا شود در این بیماران معاینه ی کامل چشم قسمتی بسیار مهم در روند شخیص و درمان است.
اما در قسمت بعدی قصد داریم بدانیم کیت HLA-B51 چیست و آیا تنها نشانه تشخیص این بیماری از طریق چشم صورت میگیرد ؟
سایر علائم بیماری چیست؟
سایر علائم
سایر علائم ممکن است شامل لخته شدن خون، التهاب در سیستم اعصاب مرکزی، مشکلات دستگاه گوارش و خیلی کم آسیب های کلیوی باشد.
کدام یک از اندام های بدن بیشتر تخت تأثیر بیماری قرار میگیرد ؟
اندام هایی که معمولا تحت تاثیر بیماری بهجت قرار می گیرند شامل موارد زیر است که آن ها نام برده شده اند .
دهان: آفت های دردناک دهانی مهم ترین علامت بیماری بهجت است.این زخم ها شروع به گسترش در اطراف دهان کرده و به سرعت تبدیل به زخم های دردناك می شوند. زخم ها معمولا در مدت یک تا سه هفته بهبود یافته، اگرچه که دوباره عود خواهد کرد.
پوست مورد بعدی است که در بعضی ازبیماران زخم های آکنه فرم دیده شده اما در گروهی دیگر از بیماران ندول های قرمز و حساس بویژه در پایین پاها ظهور پیدا می کند.
اندام های تناسلی نیز نقش بسیار مهمی دارند افراد مبتلا به بیماری بهجت ممکن است دارای زخم های باز و قرمز بر روی اندام تناسلی خود باشند
همانطور که در قسمت های بالا اشاره شد چشم ها نیز بسیار مهم هستند بیماری بهجت ممکن است موجب التهاب چشم شود. بیماری یوئیت باعث قرمزی، درد و تاری دید در یک یا هر دو چشم در بیمارمی گردد. در افراد مبتلا به بیماری بهجت، این وضعیت می تواند گذرا و یا پایدار باشد.
مفاصل نیز بسیار مهم هستند در افراد مبتلا به بیماری بهجت تورم ودرد مفاصل اغلب بر روی مفصل زانو تاثیر می گذارد. از سوی دیگر مچ پا، آرنج یا مچ دست نیز ممکن است درگیر بیماری شوند. نشانه ها و علائم ممکن است یک تا سه هفته طول کشیده و بعد خودبخود بهبود یابند.
دستگاه گوارش و مغز بیماری بهجت می تواند منجر به درد شکمی، اسهال و خونریزی در بیماران شود التهاب در مغز و سیستم عصبی منجر به سردرد، تب، اختلال در تمرکز، نقص در تعادل و یا سکته مغزی می شود